Пн, 2024-05-20, 05:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Травень » 1 » Унікальну аномалію Плутона виявили вчені
00:50
Унікальну аномалію Плутона виявили вчені

Науковці відзначають: атмосфера Плутона, карликової планети, що знаходиться у поясі Койпера, демонструє несподівані зміни у своїй поведінці. Астрономи зауважили аномальну розширеність атмосфери планети попри віддаленість від Сонця. Вчені уточнили — чим далі знаходиться планета від головної зірки нашої галактики, тим тонша атмосфера повинна бути. Це явище науковці називають «тепловою інерцією», подібною до того, як пісок на пляжі нагрівається під час дня і залишається теплим до вечора, інформує IFLScience.

"Плутон обертається навколо Сонця за 248 років, тому температурні коливання на його поверхні від -233°C до -223°C призводять до змін у тонкій атмосфері планети. Під час максимального наближення до Сонця лід на поверхні Плутона випаровується, утворюючи тимчасову атмосферу, яка розширюється через низьку гравітацію планети. Однак, коли Плутон віддаляється, він охолоджується, і атмосфера знову замерзає, осідаючи на поверхні у вигляді снігу".

У період з 1979 по 1999 роки, коли Плутон наблизився до Сонця ближче, ніж Нептун, він почав повільно віддалятися, і очікувалося, що його атмосфера почне стискатися. Проте спостереження до 2018 року показали, що тиск і щільність атмосфери продовжували зростати. Аномалію науковці пояснюють затримкою випаровування азотного льоду, що накопичив тепло під поверхнею Плутона.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1235 | Додав: admin | Теги: аномалія, Плутон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]